Quantcast
Channel: Gastromand.dk
Viewing all 1822 articles
Browse latest View live

Den perfekte Roastbeef – opskriften du har ledt efter!

$
0
0

Roastbeef (2)

Hvad skal vi med en opskrift på noget så kedeligt som roastbeef på Gastromand - tænker du... Jo det skal jeg fortælle dig: Jeg kunne ikke finde opskriften på den perfekte roastbeef på nettet, hvilket formentligt betyder, at det kan du heller ikke.

Hånden på hjertet, vi danskere gør ikke nok ud af vores roastbeef. Hvis vi ser på det engelske folk, som ellers ikke er specielt kendte for deres mad, hvilket i øvrigt er en skam - men det er en helt anden diskussion, så har de en smuk tradition for at spise "Roast beef with all the trimmings" som de så fint kalder det. Dette foregår gerne en søndag eftermiddag i efterårs eller vinterhalvåret, hvor der lige som nu er tidligt mørkt og indbudt til at spise tungt og godt! Her serveres roasten med fx hasselback kartofler med rigelige mængder olie, gulerødder a la creme og deres Yorkshirepuddings naturligvis med en god "gravy" til - se det er altså en tradition som vi her på Gastromand forstår!   [caption id="attachment_12064" align="aligncenter" width="551"]Roastbeef (2) Sådan skal en roastbeef se ud, hvis du spørger mig...[/caption]   Men nu er vi jo i Danmarks, men om du spiser din roastbeef kold på et stykke friskt rubgrød med hjemmelavet remoulade og ristede løg til frokost eller varm som en del af en hovedret hvor vi kunne lade os inspirere af englænderne, er dog helt enige om, at der er noget fascinerende ved de tynde, runde skiver rosa kød - på trods af, at de roastbeefs du kan købe i supermarkedet sjældent er lavet på de møreste udskæringer - så meget desto mere grund til at tilberede din roast nænsomt! Læs også:Hjemmelavet kartoffelsalat - den eneste opskrift du behøver! Vil du være sikker på en mør roastbeef, køber du naturligvis et stykke oksefilet og snører op.   [caption id="attachment_12065" align="aligncenter" width="300"]Roastbeef (3) Ready to roast...[/caption] Selvom opskriften ser halvlang ud, er det altså ekstremt simpelt, så læs du bare videre:) Tak til min svigerfar for inspiration!
3.8 from 17 reviews
Perfekt stegt Roastbeef
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 0,8-1 kg roastbeef
  • 1 stort løg
  • Et par laurbær og evt. enebær
  • ¼ l vand
  • ¼ l piskefløde
  • Smør
  • Kulør
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Tilberedning
Før
  1. Ca. 3 timer før forventet spisetid, tager du den steg ud af køleskabet
  2. Salt stegen med ca. 1 tsk. salt og lad stegen stå ved stuetemperatur 30-60 min.
  3. Dub evt. stegen tør med et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke
Under
  1. Varm en pande op på fuld skrald
  2. Giv panden et skvæt olie
  3. Brun stegen hele vejen rundt, mens du giver den en omgang salt og peber
  4. Når stegen er brunet lægges den i en stegegryde
  5. Panden koges af med lidt vand, som hældes ved stegen
  6. Tilsæt løg, vand, laurbær og evt. enebær
  7. Læg låg på og lad stegen stå og simre til dit stegetermometer viser 55 grader
Efter
  1. Tag stegen op af gryden og stil den til side og lad den hvile utildækket 20-30 min.
  2. Mens stegen hviler fisker du løg, laurbær og evt. enebær op af vandet
  3. Tilsæt noget oksefond/bouillon og fløden og lad saucen simre mens stegen hviler
  4. Giv saucen lidt kulør
  5. Smag saucen til og jævn eller monter den, hvis du finder det nødvendigt
Noter og anretning
Umiddelbart før servering kan du varme en pande op - denne gang med en god klat smør, som du lader bruse af Steg roastbeefen i smøret og skær ud På denne måde giver du dels roasten noget smag, stegeskorpe og lidt varme
  [caption id="attachment_12066" align="aligncenter" width="400"]Roastbeef (4) Roastens tur i stegegryden...[/caption]   Ja nu tænker du nok - hvor pokker er tilbehøret, valgte jeg bare at fortære denne steg uden tilbehør, svaret er naturligvis ikke! Den blev da ledsaget af en kraftig oversøisk amerikansk carbernet, alt andet ville da være ganske ublu. Men grøntsagerne fik altså lov at holde fri i dag, sådan spiser en Gastromand nemlig - husk det derude! Men det kunne da være interessant at høre hvordan I vælger at tilberede jeres roastbeef derude?   [caption id="attachment_12063" align="aligncenter" width="551"]Roastbeef (1) En sidste tur på panden før servering...[/caption]   VELBEKOMME OG SELV TAK!

Flæskestegssandwich med rødkål og syltede agurker

$
0
0

Vores nytårskur sluttede jo ganske vist for et par uger siden, men jeg savner de mange burgere! For nylig blev jeg praktisk talt tvunget til at lave stenalderbrød fordi Webmasteren absolut synes det var verdens bedste ide, og da alle mente, at jeg i kraft af mit titel som Familiefaren var den, som måtte være bedst egnet til at bage (hvem fanden tror de egentlig jeg er!?), ja så blev det mig - nå, men som "tak" så vandt jeg også retten til at komme op med Gastromands Flæskestegssandwich - lavet på en lille øko gris, råsyltet agurkesalat, hjemmekogt rødkål og ikke mindst en heftig hjemmerørt mayonnaise - så er vi ligesom tilbage på sporet ik'? [caption id="attachment_20729" align="aligncenter" width="598"]Gastromands flæskestegssandwich Gastromand flæskestegssandwich med rødkål og syltede agurker[/caption] Tricket med denne ret er tid, tid og atter tid! Grisen skal langtidssteges i 6-7 timer, hvorfor du har masser af tid til at lave alt det andet lækre tilbehør. Og da selve burgeren er rimelig enkel, så brug de bedste råvarer du kan finde - thats the secret;-) [caption id="attachment_20723" align="aligncenter" width="600"]Økologisk gris klar til ovnen... It all comes down to this...[/caption]Læs også:Bøfsandwich med SOVS
4.8 from 9 reviews
Flæskestegssandwich med rødkål og syltede agurker
Forfatter: 
Kategori: Hovedret, Frokost
Køkken: Dansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Flæskesteg
  • 1 god stor Flæskesteg på et par kg, du kan også sagtens brug ribbensteg hvis du vil - gerne øko eller fritgående.
  • Salt/peber.
Råsyltet agurk
  • 1 agurk
  • Et lille bund dild eller lignende jeg brugte faktisk citronmelisse
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. hele peber korn
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
Rødkål
  • 1 lille rødkålshoved
  • 1 spsk. ande/gåsefedt (hvis ikke så smør)
  • 2 dl æblemost
  • 1 dl æblecider
  • 2 allehånde, knust groft
  • 2 laurbærblade
  • 1 kanelstang
  • ½ tsk kommen
  • 2-3 spsk. sukker
Tilberedning
Flæskesteg
  1. Hvis den ikke er ridset, så ridser du stegen og giver den rigelig med salt og peber, mere salt end du tror.
  2. Tænd ovnen på 130 grader og smæk svinet ind - giv den nu 6-7 timer hvilket passer hvis det vejer mellem 1-2 kg - de sidste 10 min giver du den 225 grader evt. på grill eller varmluft - men hold øje med den! Så skal sværen nok blive sprød.
Råsyltet agurk
  1. Skær agurken i tynde skiver på et mandolinjern og tilsæt alt andet i et glas som kan lukkes lufttæt, pluk krydderurten, så frigiver du mere smag.
  2. Smid det hele på køl et par timer, så det når at trække smag.
Rødkål
  1. Hak rødkålen i strimler, det behøver ikke være småt, bare du hakker/skærer det tyndt.
  2. Varm en gryde op og smelt andefedtet
  3. Smid rødkålen i og lad det stege i ca. 4-5 minutter til kålen er faldet lidt sammen.
  4. Tilsæt de resterende ingredienser..
  5. Lad det hele koge ved svag varme med låg i 2 timer.
Lav en hjemmerør mayonnaise hjemmerørt mayonnaise - jeg valgte at smide noget grovkornet sennep i for at kive lidt ekstra modspil til den fede flæskesteg. [caption id="attachment_20727" align="aligncenter" width="480"]In the making... Rødkål in the making...[/caption] [caption id="attachment_20728" align="aligncenter" width="480"]Mørt som bare fanden... Mørt som bare fanden...[/caption] Du skal ikke være bange for at tage stegen ud og lade den hvile lidt, hvis du skal bruge ovnen til noget andet - det bliver den kun bedre af. Ej heller det at den får for længe - så længe den er fed nok. Målet er, at fedtet og fibrene nedbrydes, som når du laver pulled pork. [caption id="attachment_20725" align="aligncenter" width="600"]Efter ca. 1 time så har du de lækreste og sprødeste skiver syltet agurk... Efter ca. 1 time så har du de lækreste og sprødeste skiver syltet agurk...[/caption] Skulle du tilfældigvis, lige som den gode Webmaster har idag, have tømmermænd, så er her kuren! Jeg ved selvfølgelig godt, at det kan være lidt svært at magte den slags hvis man er presset pga. tømmermænd og måske endda bagstiv, men så lav da lige al tilbehøret dagen i forvejen, så du bare skal smide svinet ind når du kommer hjem fra byen... Velbekomme! Jeg kunne i øvrigt godt tænke mig at vide, hvad din favoritburger er?! 

Opskrift på marinerede sild

$
0
0

Påsken er lige om hjørnet! Dejligt, ikke? Denne højtid giver os nemlig undskyldningen for – endnu engang – at mødes med gutterne, for at indtage passende mængder god mad og alkohol. Du har tidligere fået opskriften på hjemmelavet karrysalat og hjemmelavet snaps - nu er turen kommet til sildene! Jeres påskefrokost er med rimelig stor sandsynlighed et sammenskudsgilde og i år er du blevet betroet at skulle medbringe silden - et af de helt store glansnumre ved ethvert dansk frokostbord! Og som den gastromand du er, er den eneste mulighed, du ikke overvejer, at møde op med to glas marinerede fiskerester købt undervejs til påskefrokosten. [caption id="attachment_15097" align="aligncenter" width="550"] Tre slags sild af Boris Bueno til Aalborg Akvavit Akademi[/caption] Nej, dine overvejelser går istedet på hvilke smagsvariationer du vil forkæle venneflokken med, når de nyindkøbte sildefileter skal ligge i lage...og det er tunge overvejelser. Men fortvivl ej, thi Gastromand er din ven i nøden! Vi har fundet frem til to styks interessante marinede versioner, der vil vise dig og dine venner hvorfor det er tiden værd at marinere sine egne sild. Ideen til disse sild, kom fra en dejlig frokost arrangeret af Aalborg Akvavit Akademi, på Krogh’s Fiskerestaurant. Her trakterede chefkok Boris Bueno blandt andet med 3 forskellige slags sild. [caption id="attachment_15098" align="aligncenter" width="550"] Tre slags sild af Boris Bueno til Aalborg Akvavit Akademi[/caption] Nå, tilbage til opskrifterne: Det første du skal klare er at få fat i dine sild. Det nemmeste er at købe fileter af spegesild hos din lokale fiskehandler og derefter udbløde dem i vand natten over (smid sildene i en skål og dæk dem med vand). Hvis du føler for det, kan du dele sildene i passende stykker, men de hele sildesider er virkelig flotte, så jeg undlader. Herefter er du klar til at sætte dit personlige præg på de små fætre:
2 slags marinerede sild
Forfatter: 
Kategori: Frokostret
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Nordguld Sild (af Boris Bueno for Aalborg Akvavit Akademi)
  • 4 sildefileter
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike
  • 6 enebær
  • 2 grankviste, fx rødgran
  • Aalborg Nordguld Akvavit
Karrymarinerede sild
  • 4 sildefileter
  • 1-2 spsk karry
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike
  • 1 lauerbærblad
  • 1 kvart løg i skiver
  • Et par peberkorn
  • Evt. lidt chili
Tilberedning
Nordguld Sild
  1. Eddike, sukker og vand koges op i en gryde og køles derefter ned.
  2. Enebær, gran og Aalborg Nordguld Akvavit tilsættes lagen.
  3. Lagen hældes over silden og syltes på køl i minimum 24 timer
  4. Serveres med løgringe
Karrymarinerede sild
  1. Karryen ristes let i en gryde
  2. Eddike, sukker og vand tilsættes og lagen koges op.
  3. Gryden tages af varmen og laurbær, løg og peber (og chili) tilsættes.
  4. Lagen nedkøles til stuetemperatur, og hældes over sildene
  5. Sildene syltes på køl i minimum 24 timer
  6. Serveres med æggesalat eller med løg og tynde skiver æble.
Noter og anretning
Begge slag sild serveres naturligvis på et stykke godt rugbrød, smurt med enten smør eller fedt. Og med en god snaps til.
Velbekomme og go' påske! Marinerer du i øvrigt dine egne sild?! Og har du nogle spændende opskrifter?

Hjemmelavet karrysalat – Glem alt om Gråsten og K-salat

$
0
0

Skal du ha' hjemmemarinerede sild, skal du også ha' hjemmelavet karrysalat, og det er heldigvis hurtigt og nemt at lave selv. Denne opskrift på karrysalat lavede vi i forbindelse med smagning af en række forskellige brændevine, hvor sildene naturligvis også var på bordet. Læs også:Hjemmelavet hønsesalat [caption id="attachment_11704" align="aligncenter" width="550"] Hjemmelavet karrysalat[/caption]
4.9 from 14 reviews
Hjemmelavet karrysalat
Forfatter: 
Kategori: Tilbehør
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 6
 
Ingredienser
  • 1-2 æg
  • 2 drueagurker
  • 1 spsk. kapers
  • 1 lille æble
  • 2 skalotteløg
  • 2 spsk god mayonnaise (gerne hjemmelavet)
  • 1,5 dl cremefraiche ell. fromage frais
  • 2 tsk karry
  • evt. gurkemeje til at justere farven
  • salt
  • peber
Tilberedning
  1. Kog æggene til de er hårdkogte, lad dem køle af, pil dem (kog gerne flere som ekstra tilbehør)
  2. Hak æg, agurker, æble i cirka lige store stykker, ikke for store.
  3. Hak løgene fint
  4. Bland fyldet sammen med de resterende ingredienser
  5. Smag til med salt og peber
  Læs også:Opskrift på hjemmelavet mayonnaise Velbekomme! Hvordan laver du din karrysalat?

Dagen derpå! Gastromands juleburger med confiteret and

$
0
0

Et eller andet sted er det jo faktisk helt katastrofalt, at vi aldrig har lavet en juleburger - den ligger jo til højrebenet. Nå, men forrige fredag skulle vi gøgle lidt for TV2 Østjylland, naturligvis fordi vi jo har nære bånd i form af Aarhusianeren.

Men vi synes ligesom det var på sin plads, IKKE at planke endnu en af retterne fra kogebogen - vi malker jo ikke en succes (ahem...). Vi freestylede derfor lidt og fandt egentlig frem til, at vi gerne ville kunne præsentere et julemåltid i én bid - og det gjorde vi så. Udgangspunktet var den berømte og berygtede pulled pork burger og endte med to varianter over juleburgeren. så er det op til dig at finde din favorit!   [caption id="attachment_30984" align="aligncenter" width="670"]Juleburger a la bøfsandwich med pulled duck, champagnekogt rødkål, lynsyltede agurker, sprøde kanelæbler og julesovs... Juleburger a la bøfsandwich med pulled duck, champagnekogt rødkål, lynsyltede agurker, sprøde kanelæbler og julesovs...[/caption]   Det første du skal bruge er naturligvis en god burgerbolle - i vores tilfælde en smørtung Brioche bolle. Stjernen i burgeren er Confiteret and - rigeligt af det! Og så er skal der naturligvis en solid julesovs i - bøfsandwich-style! Prøv den med:Perfekte brunede kartofler Godt, nu har vi faktisk det meste på plads, men jeg har lige lavet en lille lynopskrift på sovs, da der faktisk findes en noget nemmere udgave, endvidere har jeg lagt opskriften på rødkål ind også.  
5.0 from 3 reviews
Juleburger - det måtte jo ske...
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: Christmas
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Rødkål
  • 2 spsk andefedt
  • 1 kvart frisk rødkål
  • 4 store glas champagne gerne Blanc de Blanc (just kidding)
  • 1 spsk ribsgele eller andet form for gele, vi brugte vindrue-gele
  • 3 spsk honning
  • Salt/peber
Sovs
  • 2 spsk andefedt
  • 2 spsk mel
  • 1 liter andefond
  • 1 spsk ribsgele
  • Salt/peber
Sprøde kanelæbler
  • 2 Æbler - her fra Webmasterens have
  • ½ tsk kanel
  • Lidt citronsaft
  • Lidt salt
  • Lidt peber
Tilberedning
Rødkål
  1. Snit rødkålen fint og varm en gryde godt op med andefedt.
  2. Svits nu rødkålen i 5 minutter
  3. Tilsæt nu champagnen og lad det simre ved lav varme i ca. 20 min.
  4. Tilsæt ribsgele, honning og smag til med salt og peber.
Sovs
  1. Varm en gryde godt op med andefedt, tilsæt mel og rør det godt sammen, det må gerne tage lidt farve, da vi vil have en mørk sovs.
  2. Tilsæt nu andefond og lade det simre i 10 min.
  3. Tilsæt ribsgele og smag til med salt og peber, herefter lader du det trække yderligere 5 min.
Sprøde kanelæbler
  1. Bland alle ingredienserne
  [caption id="attachment_30972" align="alignright" width="670"]Brioche-burgere... Brioche-burgere...[/caption] [caption id="attachment_30973" align="alignright" width="670"]Lidt confiteret and... pulled duck om man vil... Lidt confiteret and... pulled duck om man vil...[/caption] Nu kunne det jo aldrig falde dig ind, men du kunne overveje at købe confiteret and. Der laves faktisk nogle gode produkter - har vi hørt fra meget pålidelige kilder. [caption id="attachment_30976" align="alignright" width="670"]The one and only Webmaster... The one and only Webmaster...[/caption] [caption id="attachment_30977" align="alignright" width="670"]Lidt friske æbler fra haven med kanel... Lidt friske æbler fra haven med kanel...[/caption]   Webmasteren påstår hårdnakket, at æblerne er fra egen have, men jeg er stadig ikke sikker...   [caption id="attachment_30979" align="aligncenter" width="670"]Jule Pulled Pork Burger med pulled duck, rødkålsslaw og æblechutney... Jule Pulled Pork Burger med pulled duck, rødkålsslaw og æblechutney...[/caption]   Hvis du virkelig skal give den gas, så laver du sovsen fra det første link, den har noget mere dybde end min lynversion. Den sidste er meget nem at lave, og bør også få sit eget indlæg, hvilket jeg nok skal få lavet. Ja det blev sgu rigeligt med billeder den dag, og filmet. Jeg må tilstå at denne opskrift var ret fed, mest fordi den blev skabt lidt ved et tilfælde og fordi vi blev udfordret på at lave en speciel juleopskrift. Der findes tilsyneladende ikke mange af dem, så på Gastromand er vi naturligvis stolte af den. Det var svært at sige hvilken der var bedst, men nogle af os er jo fra Nordjylland hvor bøfsandwich reelt aldrig er gået af mode, så den med sovsen var nok favorit. Hvad er dit bud på den perfekte juleburger? Og hvad havde vi glemt hvis det stod til dig?

Nytårstema: Besøg i Champagne hos Möet & Chandon

$
0
0

For mange år siden besøgte jeg Mortens Kro i Aalborg og drak for første gang i mit liv champagne af en kvalitet, som på det tidspunkt gjorde stort indtryk på mig – det var Möet & Chandon NV Imperial Brut. Dengang vidste jeg intet om champagne og anede ikke, hvad jeg drak – men den sprøde og livlige smag, duften af grønne æbler og citrus gjorde stort indtryk på mig…

Gastromand var inviteret af Möet Hennesey Fast forward – meget forward! Mange glas champagne senere, endnu flere restaurantoplevelser senere og langt mere erfaren inden for de fantastiske dråber er jeg på vej til Champagne for at besøge Möet & Chandon. Lidt sjovt at det var netop denne champagne, som startede det hele, og at jeg nu får denne mulighed. [caption id="attachment_50731" align="alignright" width="1000"] Familiefaren i marken...[/caption] Jeg får muligheden for at se markerne, kælderen og slottet som Möet & Chandon ejer og derudover at spise frokost i deres residens. Inden vi starter, så lad os lige lære at udtale navnet – de hedder nemlig ”Mo-et”, og ”t” skal også udtales selv om det i teorien er fransk. Det skyldes, at det er grundlagt af Claude Möet, som var fra Holland, og her udtales ”t”. Så fik vi det på plads – for nemhedens skyld kalder vi dem bare Möet fra nu af. [caption id="attachment_50726" align="alignright" width="1000"] Möet & Chandon slottet...[/caption] Möet er grundlagt i 1743 og er intet mindre end verdens største champagnehus. Mit første spørgsmål under besøget var hvor mange flasker, de producerer om året – det ville de ikke helt svare på, smilte lidt og trak på skulderen. Jeg fik efterfølgende forklaret, at det faktisk skyldes, at de ikke vil fokusere på mængden men på kvaliteten. Ikke desto mindre råder de selv over 1200 hektar svarende til næsten 3000 tønder land, eller noget der ligner 2400 fodboldbaner – det er i hele træskolængder og ”cirka-deromkring”. [caption id="attachment_50730" align="alignright" width="1000"] Vinmarkerne som Möet & Chandon ejer...[/caption] [caption id="attachment_50733" align="alignright" width="1000"] Vi var utrolig heldige med vejret da vi var afsted...[/caption] Dertil kommer så, at dette kun er 25 % af deres samlede druehøst, da de får resten fra avlere i Champagne. Det betyder, at deres udbytte sikkert ligger på 26-28 mio. flasker champagne om året. Den største produktion er klart deres Möet Imperial Brut NV, som faktisk er opkaldt efter ”Emperiet” og Napoleon den Store, som holdt meget af huset og besøgte dem for snart 150 år siden. Et eller andet sted også passende for et hus som skyder den mængde bobler af sted om året – Det er ”Champagne-Emperiet”. [caption id="attachment_50732" align="alignright" width="1000"] Pinot Noir...[/caption] De 3 druer, som benyttes i Champagne er Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Hos Möet er fordelingen ca. således: 36% er marker med Pinot Noir36% er marker med Chardonnay28% er marker med Pinot Meunier Hvordan kan det så være, at netop Möet ligger så højt på listen over champagnegårde i Frankring? Jeg har researchet lidt, og udover mange års erfaring, tætte bånd med andre vinavlere, årelange traditioner med dyrkning og naturligvis det, at de har udviklet sig og fulgt med tiden, også når det gælder branding og marketing, så gør følgende sig også gældende: Möet var det første hus til at gennemføre podningteknik til at bekæmpe ”phylloxera”Möet var det første hus til at anvende rustfrie kar (1964)Möet var det første hus til at mestre malo-mælkesyregæring i 1960’erne [caption id="attachment_50719" align="alignright" width="1000"] Der lå millioner af flasker hernede...[/caption] Så kom der lidt styr på fakta og informationer om Möet & Chandon. Min tur startede med en overnatning i Epernay på Hotel La Briqueterie hvor vi naturligvis fik smagt lidt Möet og mødt vores medrejsende. Jeg brugte tiden på at komme ned i gear og nyde området. Efter en hyggelig middag stod jeg tidligt op og løb i en tur i Champagne – hvor tit får man lige denne mulighed? Efter morgenmad satte vi af sted mod Möet, hvor vi besøgte vinmarkerne og talte om produktion og dyrkning. I Champagne har de gennem de sidste par år reduceret brug af pesticider med 32 % og forsøger at blive mere økologiske. [caption id="attachment_50713" align="alignright" width="1000"] Vores første hotel...[/caption] Herefter besøgte vi slottet, deres showroom, og jeg fik mulighed for lige at lege linselus igen igen foran Pierre Perignon. Under slottet ligger der intet mindre end 28 km vinkælder, som opbevarer de mange millioner flasker. Vi fik en rundvisning, hvor vores guide fortalte om opbevaring, lagring og ikke mindst, hvordan man sikrer, at gæren stille og roligt bevæger sig ned i flaskens hoved, indtil det skal fjernes. [caption id="attachment_50723" align="alignright" width="1000"] Jeg var ret imponeret...[/caption] Når man laver champagne, laves først en relativ syrlig hvidvin, hvor der tilsættes gær til mosten fra druerne. Dette er første gæring. Anden gæring skal foregå på flasken, hvor der tilsættes lidt gær, inden flasken lukkes. Når den så har sovet i mange måneder, og kældermesteren mener, det er nok, har al gæren har lagt sig i flaskens hoved. Nu fjernes proppen eller kapslen, og der påfyldes lidt champagne samt dosage liqueu, som er en sukkerholdig lage, og den proppes igen. [caption id="attachment_50721" align="alignright" width="1000"] Vintage?[/caption]

”Dosage Liqueu”

Champagne fremstilles i seks forskellige versioner fra den meget tørre ”Extra Brut” til den sødmefulde ”Doux” – som er yderpunkterne. Der imellem findes så den nok mest almindelige version, som er ”Brut”, der indeholder max 15 gram sukker pr. liter. Möet bruger omkring 11 gram til deres Non Vintage. Sec indeholder mellem 17 og 35 gram sukker pr. liter og er lidt sødere end Brut, men stadig tør. Möets Vintage kan sagtens være Extra Brut, hvor antal gram sukker er helt nede omkring 5; det var flere af dem, vi smagte. [caption id="attachment_50717" align="alignright" width="1000"] Vinsmagning i kælederen - autentisk og overvældende![/caption] Vores rundtur sluttede med en lille smagning i kælderen afholdt af Benoït Gouez, som har været kældermester gennem de sidste 13 år og arbejdet hos Möet siden 1998. Vi startede med en Imperial Brut NV, herefter vi fik en Vintage 2012, som er den helt nye årgang, der først er frigivet for 6 måneder siden. [caption id="attachment_50724" align="alignright" width="1000"] Klar til at poppe :-)[/caption] Herefter blev der åbnet yderligere to flasker i magnum, hvor der ikke var tilsat dosage liqueu, nemlig årgang 2002 og hold nu fast 1982, som der ikke er ret mange tilbage af i verden. Faktisk sælges de slet ikke. For en champagne-lover som mig var det en helt enestående oplevelse at sidde i selveste kælderen og mærke omgivelserne, imens jeg måtte nyde den slags bobler. 1982 var for mig den største oplevelse nogensinde og faktisk også den ældste, jeg nogensinde har smagt – duft af karamel, nybagt brød, citrus og modne æbler – utroligt den holder sig så livlig efter så mange år. Efter vores smagning, hvor jeg var høj på livet og måske champagne, var vi inviteret på frokost i Möets residens og deres køkken, som ikke er åben for offentligheden, så desværre kan du ikke engang besøge dem. [caption id="attachment_50727" align="alignright" width="1000"] Ja Möet er så fransk og fornemt som du kan forestille dig![/caption] [caption id="attachment_50716" align="alignright" width="1000"] Frokost på Möet & Chandons residence...[/caption] Det var lækkert og ret sjovt at se deres bygninger, som er temmelig posh, og præcis som du kan forestille dig, fin fransk dining måtte være – tunge lysekroner i guld, bløde stole med tykt stof, tjenere med synkron-servering og hvide handsker – så fransk som det overhovedet kan være – I love it! [caption id="attachment_50729" align="alignright" width="1000"] Enestående peti four...[/caption] [caption id="attachment_50734" align="alignright" width="1000"] Familiefaren og Dom Perignon :-)[/caption] Vores først dag slutter her, men der stod naturligvis mere champagne på programmet dagen efter, hvor vi skulle besøge en 3 stjernet Michelin-restaurant i hjertet af Paris…  

Nytårstema: Besøg på 3-stjernede Restaurant Pavillon Ledoyen i Paris

$
0
0

Familiefaren er taget til Champagne for at drikke masser af Möet & Chandon, nye det ekstravagante franske liv, krydse fingre for, at der sniger sig nogle virkelig gamle bobler på bordet! I første indlæg var han i markerne for at se druerne, besøgte kælderen under Möet og fik styret en del af sin lyst ved at smage 1982. Dagen i dag står på besøg på Pavillon Ledoyen og morgenmad hos Louis Vuitton – mere fransk bliver det vist ikke…

Vi ankommer til romantiske Paris sidste på eftermiddagen og tjekker ind på hotellet. Jeg dribler lynhurtig ud i det pulserende liv i Paris’ gade. Der er fuld tryk på og mennesker overalt. Mit humør er helt i top. Aftenen står på besøg hos Pavillon Ledoyen som er en 3*Michelin restaurant der også fungerer som ambassadør for Möet & Chandon. Jeg har på fornemmelsen, at der er langt store flasker på køl, men jeg tør næsten ikke sætte forventningen for højt op. Inden turen blev jeg spurgt om særlige ønsker, hvor jeg for sjov bad om at smage en årgang 1961 og så få en weekendtaske fra Louis Vuitton med hjem – man må vel have lov at drømme lidt ikke? [caption id="attachment_50740" align="alignright" width="1000"] Pavillon Ledoyen...[/caption] Tiden flyver og jeg får shoppet gaver til de 4 piger i mit liv – noget jeg forsøger at prioritere ret højt. Det har altid været en tradition for de små piger, at Far har haft gaver med hjem og den slags traditioner skal ikke brydes. Efter denne del er overstået når jeg lige at se Louvre og så er det ellers tilbage i lyntempo. https://www.instagram.com/p/BpEXlGoir-z/

”Macoroni and Möet 2000”

Kort efter sidder jeg i taxaen med mine dejlige medrejsende og vi kører mod Pavillon Ledoyen. Vi ankommer og bliver vist rundt i restauranten og ind i deres ”show room” som ligger med udsigt til køkkenet. Her bliver der naturligvis serveret Möet - ohh yes! [caption id="attachment_50736" align="alignright" width="1000"] Flotte bobler...[/caption] Vi dropper NV og går direkte til årsgang 2000 og 1993 – flotte årgang og imponerende at de er så livlige, sprød og fyldt med bobler. Til årgang 2000 kommer vores første ”lille” snack – ”Macaroni and cheese” – jeg smiler og udbryder ”godt tænkt”. Det er simpelt men det fungerer faktisk ret godt. [caption id="attachment_50738" align="alignright" width="1000"] Mac and Cheese...[/caption] Til vores 1993 får vi paneret kalv og friske efterårs svampe – nok det bedste match af de to hvis du spørger mig. 1993 har en kende mere sødme og duft af karamel og grillet citrus som står godt til retten. [caption id="attachment_50739" align="alignright" width="1000"] Kalv og efterårssvampe...[/caption]

”Möet er ikke klassisk Champagne”

Vi får muligheden for at stille masser af spørgsmål til vores værtinde og jeg snakker lidt med hende om favoritårgange og om Möet produktion i det hele taget. Jeg har forberedt mig godt og er ret interesseret i at vide om hun ser Möet som ”klassisk champagne”. Selv vil jeg kendetegne dette som meget klassisk – helt stringent, blandet af alle tre druer, lagret på ståltanke, duft af citrus, grønne æbler og et sprødt udtryk – mere klassisk bliver det vel ikke? Hun forklarer, at ”klassiske champagne” er utrolig mange ting, men deres er ikke nødvendigvis i denne kategori, det rækker langt bredere og selv om deres hus er grundlagt for mere end 250 år siden ser hun dem ikke som klassiske – stilen ændres år efter år afhængig af høst og druerne er ikke nødvendigvis sammensat ens. Men så gammel en historie så tænker jeg at hun har ret.

”Verdens smukkeste og mest blærede bord”

Vi skal spise i vinkælderen hvor jeg et sekund mister mæglet lidt. De har alverdens store franske og oversøiske vine liggende – samtlige årgang af Opus One, Mouton, Cheval Blanc, Palmer og meget mere – men nu er det jo champagne det drejer sig om! 4 retter 4 flasker bobler står den på. [caption id="attachment_50742" align="alignright" width="1000"] Tjek lige det har bord...[/caption] Jeg får øje på menuen som ligger fremme – jeg åbner det og ser til min store overraskelse at festen først er ved at starte – Vi skal smage årgang 2012 – 1992 – 1962 og 1952. Vores vært forklarer, at de gerne ville give os årgang fra ”2’erne”. Jeg er helt klar. [caption id="attachment_50743" align="alignright" width="1000"] Udfordrende men lækker ret...[/caption] Første ret er kalvetatar pakker i papirstynde skiver af kammuslinger med hvid trøffel – skøn ret som helt sikkert bæres af tøflerne! Hertil får vi den ”unge” og sprød 2012. Jeg tænker lidt om en årgang med alder måske ville komplimentere tøflerne bedre? [caption id="attachment_50745" align="alignright" width="1000"] Søpindsvin - kan være en kende speciel i smagen...[/caption] Næste ret er søpindsvin og det kan godt være en lidt speciel ret hvis jeg skal være helt ærlig - den skiller typisk fårene fra bukkene - men Familiefaren er klar! Jeg har spist det både på Geranium og Noma – et af stederne endda råt og det er ”an aquried taste” og en voldsom ret, hvor du skal være meget glad for fisk for virkelig at kunne nyde den. Vores 1992 er i sit es her og leverer varen og har masser af citrus i og syre til at modstå den fede fisk. [caption id="attachment_50747" align="alignright" width="1000"] New Friends...[/caption] Så er der kunstpause og vores snak falder på bobler igen. For mig er det ret fedt, at det hele er samme producent så jeg virkelig kan gå i dybden med smag og duft fra de mange årgange vi har fået lov af smage. Jeg er blevet gode venner med nogle britter og vi snakker mad, michelin og hvordan aftenen har været indtil videre. For mig står boblerne klares og maden lidt i baggrunden, mest fordi jeg undrer mig lidt over de 3 michelin-stjerner. Mit bud er, at vores menu nok var lidt tilpasset for nogle af retterne var næsten for enkelte - i hver fald hvis man sammenligner med fx danske restauranter som kæmper for at opnå bare en enkelt stjerne - men rygterne siger også, at stjerne falder nemmere i Paris og Frankrig i det hele taget - nok om det for the best is yet to come. [caption id="attachment_50746" align="alignright" width="1000"] Hold nu kæft....[/caption] Nu forstår jeg hvorfor Amalie, som har inviteret os smilte  lidt da jeg bad om at smage 1961 - det er nemlig uhyre tæt på og jeg jubler igen indeni da 1962 skænkes op. Det er en utrolig flot champagne - jeg har sagt dette før, men læg lige 20 % til nu. Masser af citrus men også meget mere sødmefuld i duften - melon og fersken. Boblerne er delikate og "lette" og en flot og ren afslutning, hvor jeg fornemmer lidt "toast". [caption id="attachment_50748" align="alignright" width="1000"] Hovedret...[/caption] Den står på kalv men tobaksblade - noget jeg har aldrig har spist før - faktisk anede jeg ikke det var muligt, men nu meget blæret og godt tænkt. Køddet er stegt til perfektion og det smager lækkert. Dertil får vi en cremet pastinak puré. [caption id="attachment_50750" align="alignright" width="1000"] Vildt at der stadigvæk er gang i denne flaske...[/caption] Vores afsluttende flaske og den sidste vi nyder denne aften af Vintage 1952. Vores arrangør mente, at vi skulle smage en del fra "2'erne" - altså 2012, 2002, 1962 og 1952 så vi slutter af her. Det er også en smuk årgang, for mig står 1962 en kende stærkere og med flere nuancer. Den har som 1962'er også masser af citrus men her langt mere "brød", "toast" og nøde-agtige noter. Nu skal du endelig ikke tror den ikke er flot - for det er den og det er imponerende, at den har holdt så længe. [caption id="attachment_50749" align="alignright" width="1000"] Mille Feuilles...[/caption] Vi slutter naturligvis af med noget ærke-fransk - mille feuilles dog i en nyfortolket udgave her med saltet peanuts så det faktisk smager lidt af snickers. På toppen lidt bladguld - fed og lækker afslutning hvor 1952 faktisk fungerer utrolig godt til. Vi slutter af med kaffe og ruller herefter hjemover. Dagen efter er der ingen tømmermænd - utroligt ikke? Det er dog sandt. https://www.instagram.com/p/BpEgGnMHIhR/ Jeg var ikke lige en ørn med kameraet hos Louis Vuitton men heldigvis var min veninde Kendra hurtig og fik taget et hyggebillede af vores morgenmad. Hefter var der rundtur på fabrikken hvor de laver tasker - både til den regulære kollektion men også til specielle bestillinger til kunder der vil have noget helt custom-made. En kuffert tager ca. 2 måneder af fremstille - eller omkring 300 timer, så du kan godt regne ud, at det ikke er billigt. Ret spændende og en dejlig afslutning på en skøn tur.

Træt af julemad? Prøv “Kedgeree” med hvidfisk og æg

$
0
0

Julen er veloverstået og vi har behov for noget mad der ikke er for tungt - normalt ville vi joke lidt og poste en masse burgere og fed mad, men efter Familiefaren igen havde set lidt Jamie Oliver og blev ret inspirereret så tænkte vi, at vi ville finde noget oprigtigt "let" mad til jer som ovenikøbet er nemt at lave, velsmagnede og sundt - og nej vi joker altså ikke...

Kedgree er vist nok en britisk ret som Jamie fortæller de ofte fik i hans hjem efter helligdag, eller hvis der var lidt tømmerbasser i luften. Det er en vildt enkel men meget velsmagende ret. Hvis du er vildt med karry, chili og koriander så er denne ret lige noget for dig... [caption id="attachment_51979" align="alignright" width="1000"] Masser af chili...[/caption] [caption id="attachment_51976" align="alignright" width="1000"] Løg, karrypasta og koriander...[/caption] [caption id="attachment_51975" align="alignright" width="1000"] Hvidfisk efter eget valg...[/caption]
Postjul
Forfatter: 
Kategori: English
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 800 gram hvid fisk - kuller, torsk, sej - noget i den duer
  • 4 store æg
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 3-4 laurbær
  • Evt. fiskefond
  • 1-2 røde chili - kommer lidt an på hvor hård du er
  • 2 bundter koriander
  • 300 gram jasmin ris
  • 2 spsk karrypasta (du kan få det i dit supermarked)
  • Oliven Olie og 1 spsk smør til stegning
  • Salt og friskkværnet peber
Tilberedning
  1. Start med at sætte risene til at koge.
  2. Imens finder du en gryde og tilsætter vand, fiskefond og laurbærblade.
  3. Porcher nu fiskene i 8-10 min. I samme vand kan du porchere æggene, hvis du har svært ved at styre det, så koger du dem i 5-6 minutter, de skal være næsten smilende.
  4. Varm en wok eller an pande med høje kanter op til middelhøj varme.
  5. Tilsæt smør og olie på panden.
  6. Hak løg og hvidløg godt og svits det på panden i et par minutter.
  7. Imens hakker du alle stilkene fra korianderne og 1-2 chili som du svitser med.
  8. Tilsæt så karrypasta og rør det hele godt sammen. Svits yderligere i 2-3 minutter.
  9. Tilsæt nu ris og steg det godt sammen.
  10. Fisken og æggene er nu færdige.
  11. Skær fisken ud i mindre stykker og tilsæt den i retten.
  12. Pil æggene og skær dem i kvarte, tilsæt også dem.
  13. Fold nu risene omkring fiske og æg forsigtigt så det hele blandes.
  14. Lad det stege i 4-5 minutter.
  15. Hak lidt ekstra chili, korianer og skær citronerne i kvarte.
  16. Tilsæt det inden servering.
  I følge Jamie Oliver er det rigtig "Pub-mad" som han er opvokset med som barn. Reelt kan du tilføje grøntsager og skifte fisken ud med noget du synes er mere passende. Man kunne også sagtens smide noget krydret pølse med, så ville det blive lidt "surf n turf" agtigt. [caption id="attachment_51977" align="alignright" width="1000"] Kedgeree![/caption] Retten fungerer naturligvis også rigtig godt hvis du har tømmermænd her mellem jul og nytår - så skal du måske ikke drikke hvidvin eller øl til og så kan du med fordel tilføje lidt stege kartofler ved siden af - så burde du få det bedre! Glædelig bagjul og alt det der :-)

Nytår: Stegte kammuslinger og jomfruhummere med selleripuré og citroncreme

$
0
0

I sidste uge fik I opskriften på snacks fra nytårsaften, så hvad er mere naturligt end at fortsætte med forretten: Stegte kammuslinger og jomfruhummere med selleripuré, citroncreme, nødder, brunet smør og urter!forret-nytårsaften Størstedelen af retten kan forberedes i god tid (i vores tilfælde dagen inden nytårsaften), hvilket er et must medmindre du vil tilbringe din nytårsaften i køkkenet! Here we go:
4.6 from 5 reviews
Kammuslinger og jomfruhummere
Forfatter: 
Kategori: Kammuslinger, jomfruhummere, selleripuré, nødder, cintroncreme, brunet smør, urter
Køkken: Fransk
Antal personer: 8
 
Ingredienser
  • 16 kamuslinger
  • Min. 24 jomfruhummerhaler
Selleripuré
  • ½ knoldselleri
  • Ca. ½ l sødmælk
Brunet smør med nødder
  • 1 pakke smør
  • 1 håndfuld hasselnødder eller andet
Citroncreme
  • 2 usprøjtede citroner
  • Vand
  • Sukker
Urter
  • Vi brugte hvad vi kunne få fat i - Brøndkarse, karse, purløg og dild
Tilberedning
Selleripuré - kan laves i forvejen
  1. Knoldselleriet skrælles og skræres i grove tern
  2. Smelt lidt smør i en gryde - med plads til selleri og mælk
  3. Tilsæt selleristykkerne og lad dem sautere et par minutter i smøret uden de bliver rigtig brune
  4. Hæld sødmælk over så det dækker
  5. Skru ned på ca. ⅓ varme og lad det simre let i 30 minutter eller indtil selleristykkerne er møre
  6. Si mælk fra i en skål
  7. Smid selleri i en blender og tilsæt lige præcis nok mælk til at blenderen kan køre puréen helt glat
  8. Smag til med salt og syre (citron eller en form for lys eddike) og evt. hvid peber - sort misfarver puréen
  9. Umiddelbart før servering opvarmes puréen
Brunet smør med nødder - kan laves i forvejen
  1. Del nødderne i halve eller hak dem groft
  2. Brun smøret - når der lægger sig et mørkt lag på bunden og smørret dufter og smøger af nødder hælder du det over i en beholder og stiller til side til du skal bruge det
  3. Umiddelbart før servering varmes smørret op og nødderne tilsættes
Citroncreme - kan laves i forvejen
  1. Citronerne skæres i skiver og koges i vand og sukker i 2-3 timer eller til de er møre
  2. Vandet sies fra og citronerne får en tur med Bamix'en, hvorefter du har den lækreste letsyrlige creme
  3. Fyld cremen i en sprøjte- eller frysepose
Kammuslinger
  1. Klargør kammuslingerne og lad den evt. tørre på et stykke køkkenrulle eller rent viskestykke
  2. Drys dem med lidt salt og lidt mindre sukker
  3. Varm en pande (gerne sliplet) op for fuld skrald
  4. Tilsæt lidt olie
  5. Steg kammuslingerne hårdt på hver side, indtil de har fået en fin karamelliseret overflade - giv dem gerne lidt ekstra salt under stegningen
  6. Tag den af panden og læg dem til side
  7. Ummidelbart før servering varmes en pande op med en go' klat smør og kammuslingerne vendes heri
Jomfruhummerhaler - tilberedes umiddelbart før servering
  1. Varm en pande godt op (lige under max)
  2. Tilsæt en go' klat smør samt jomfruhummerhalerne og skru helt op for panden
  3. Lad dem stege 1-2 minutter, mens du vender dem på panden eller til de begynder at tage stegefarve (som bilelder afslører, havde jeg ikke fået skruet højt nok op for varmen)
  4. Giv dem lidt salt
Urter
  1. Umiddelbart før servering plukkes urterne, skylles nænsomt og tørres på køkkenrulle
Noter og anretning
Tallerkenerne varmes. Giv hver tallerken en spiseskefuld puré og træk puréen på tværs af tallerken med bagsiden af skeen. Sprøjt et par eller tre med citroncreme ud ved siden af cremen. Fordel kammuslinger og jomfruhummere jævnt udover puréen. Hæld en spiseskefuld brunet smør med nødder udover tallerkenen. Afslut med rigeligt med urter og drik et glas Planeta Chardonnay til:)
Velbekomme!

Nytårcocktailsen a la Thecocktail.blog – Morten Krag fyrer den af!

$
0
0

Nytårsaften er ligmed god mad og især drikke, hvis man spørger vores egen hus-bartender Morten Krag; "Nytårsaften skal være en fest i selskab med gode venner og familie. Der skal indtages kulinariske perler samt ekstravagante cocktails. Man må aldrig gå på kompromis en aften som Nytårsaften - selvfølgelig indenfor rimelighedens grænser - og som en rigtig Gastromand, skal glassene fyldes med kvalitet, og forhåbentlig imponere og være med til at fuldende en perfekt aften". Mangler du inspiration til en nem og utrolig lækker og indbydende cocktail, så læs med hér - alle kan være med! Gin & Tonic - kan også gøres ekstravagant og kompleks med ret så simple midler. Det er en drink der kan nydes stort set til alt - både før, under og efter den kulinariske oplevelse. Nem, hurtig og enkel at lave, så du kan underholde dine gæster og være tilstedeværende; jo en GT kan virkelig imponere. [caption id="attachment_52149" align="alignright" width="3168"] Bare til kanten...[/caption] Jeg har til denne GT version valgt at bruge en Gin der er lavet på Vin, som giver den en meget blød finish. Med enebær i spidsen, giver den et krydret indtryk og er ren og frisk i smags oplevelsen. Perfekt til en aften som Nytårsaften. [caption id="attachment_52147" align="alignright" width="3168"] Ignacz Gin - lavet på vin[/caption] Parret med en rabarber tonic, som udover at give en fantastisk flot farve, får du en lækker bitter-sød oplevelse som bare bliver ved med at give - hele aftenen om du vil. [caption id="attachment_52163" align="alignright" width="1000"] Rabarber - genial tonic...[/caption] Som prikken over i'et har jeg tilført et par dråber Tonic Bitters, som virkelig skaber en balance og efterlader en kompleks GT oplevelse. [caption id="attachment_52164" align="alignright" width="1000"] Bitters skal der i....[/caption] Du skal naturligvis ikke snydes for opskriften, som er super nemt at gå til!
Nytårcocktailsen a la thecocktail.blog
Forfatter: 
Kategori: Cocktail
 
GASTRO GT
Ingredienser
  • 5 cl. Tør Gin
  • 8-10 cl. Rabarber Tonic
  • 1-2 Dashes Tonic Bitters
Tilberedning
  1. Over rigeligt is i et afkølet champagne glas, hældea først gin i.
  2. Rør det med isen.
  3. Top med Tonic og slutteligt et par dashes Bitters.
  4. Pynt med en blomst.
  5. Nyd den.
  6. Skål.
  Jeg vil takke af for et fantastisk år og ser frem til et 2019 med endnu flere cocktails på Gastromand.dk - I kan finde endnu mere inspiration via min Instagram profil, eller Facebook [caption id="attachment_52166" align="alignright" width="1000"] Min perfekte GT....[/caption]Har du selv et forslag til den "perfekte GT" så hører vi meget gerne fra dig? ;-)

Tømmermændsmad: Brisket Burger

$
0
0

Har du nogensinde set amerikanske madprogrammer hvor de laver "brisket" - det ser sygt lækkert ud men tanken om, at man skal rubbe og langtidsstege oksespidsbryst kan for nogen virke uoverskueligt - men du kan være helt rolig for det er faktisk slet ikke så svært og resultatet er sygt lækkert....

Jeg præsterede at lave dette en dag hvor jeg havde de ondeste tømmermænd efter en tur i byen med Gastrodrengene - faktisk var vi på Kong Hans Kælder kælder så det er slemt! Og med slemt mener jeg som i, at man efter Kong Hans Kælder tager på Brøndums Bar og så lige omkring Le Bambole og så på diverse barer i nærheden indtil de vælger at bede os pænt om at tage hjem. Du ved den tur hvor du vågner og tænker "hey - jeg er sgu da rimelig frisk idag" men efter ca. 20 min går det op for dig, at du stadigvæk er fuld - nå, vi er ikke for fine til tage en god omgang tømmermænd, som i dette tilfælde varede indtil onsdag. [caption id="attachment_46490" align="alignright" width="1000"] Først den ene side...[/caption] Heldigvis var der nogen som har rubbet et godt stykke oksespidsbryst dagen inde og endda handlet og efter vi havde slået plat/krone - eller som det hedder hos os "Vin-Quiz-med-tømmermænd" så var det bare igang. Desværre tabte jeg så jeg måtte igang. Heldigvis var der handlet. [caption id="attachment_46479" align="alignright" width="1000"] Stubbs går kun an hvis du virkelig er ramt!!![/caption]
4.0 from 1 reviews
Brisket Burger
Forfatter: 
Kategori: Dinner
Køkken: Amerikansk
Antal personer: 2
 
Ingredienser
Brisket og Rub
  • Et stykke oksespidsbryst - størrelsen er svær at styre, men du skal bruge 200 gram kød til hver morgen mindst, men køb mindst 1 kilo, det er godt dagen efter.
  • 2 spsk røget paprika
  • 2 spsk chilipulver
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk sennepspulver
  • 1 spsk løgpulver
  • ½ spsk salt
  • ½ spsk røget salt
  • ½ spsk friskkværnet peber
Resten
  • 400 gram oksekød
  • Salt og peber
  • 4 stykker Jack Cheese eller nogle gode stykker skiveskåret tyk fed ost
  • Rødløg
  • Mayonaise
  • Barbeque Sauce
Brioche Boller
  • 350gr mel
  • 3 æg (+1 til pensling)
  • 2 spsk lunken vand
  • 4 spsk lunken mælk
  • 1 tsk salt
  • 25 gr gær
  • 250gr smør
  • 35gr sukker
  • Lidt kardemomme
Tilberedning
Brisket og Rub
  1. Bland alle ingredienser sammen. Find et stykke film og fordel halvdelen af rubben der op. Læg så oksen ovenpå og fordel resten udover.
  2. Så skal der rubbes og efterfølgende vender du og rubber igen.
  3. Rul den stramt - meget stramt og læg den på køl i 24 timer.
  4. Dagen kl. 06.00 eller når du kommer hjem fra byen så tænder du ovnen og bakker oksen ud, lægger den på en rist og stiller en bradepande med ½ liter vand i. Den skal have 10-12 timer ved 110-120 grader.
  5. Så har du tid til at have tømmermænd.
Resten
  1. Form nogle bøffer som er 1-2 cm større end boller - så kommer de nemlig til at passe - giv dem salt og peber og steg dem på en varm pande
  2. Rør en mayonaise som du finder link til i opskriften, ellers Hellmanns!
  3. Lav verdens bedste barbeque sauce, som du også finder link til i opskriften, eller køber du den bedste ud kan finde.
  4. Inden din brisket er færdig så har du sikret at bøfferne har fået to stykker ost på hver og det er smeltet.
  5. Når din brisket er done puller du den fra hinanden og hurtigt smækker du lige en omgang kød over på en brandvarm pande hvor du lægger to stykker ost på. Lad det smeltet.
  6. Imens varmer du bollerne (hvis du har mange tømmermænd så laver du bare en lummer joke nu).
  7. Når der skal bygges så er det mayonaise i bunden, oksekød med ost, brisket med ost, fintsnittet rødløg og barbeque sauce i toppen,
Brioche Boller
  1. Rør gæren ud i vand og mælk.
  2. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og rør det ud.
  3. Herefter tilsættes mel under omrøring, til du har en sammenhængende dej.
  4. Tilsæt smør lidt ad gangen til dejen er glat.
  5. Lad dejen hæve i ca. 2 timer og stil den så på køl i yderligere 2 timer.
  6. Tag dejen ud og del den i 6-8 portioner og form dejen til boller.
  7. Lad bollerne efterhæve i 2-3 timer, til de er hævet til dobbelt størrelse.
  8. Pensl bollerne med et pisket æg og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.
  [caption id="attachment_46478" align="alignright" width="1000"] Vi ses om 12 timer og forhåbentlig langt færre tømmermænd...[/caption] Du laver naturligvis din egen mayo efter opskriften her eller kunne det ogdt tilgives at du bruger noget Hellmanns og ja det er faktisk et godt alternativ til hjemmelavet. [caption id="attachment_46484" align="alignright" width="1000"] Vi bygger...[/caption] Barbeque saucen er lidt en anden sag - hånden på hjertet så er det ikke ret svært at lave denne og følger du opskriften her, så har du en sikker vinder. Dog synes jeg du skal halvere mængden af brun farin til denne burger. Hvis du er helt sygt ramt og kravler rundt på alle fire for bare at komme til køkkenet, så bruger du den bedste du kan opdrive i dit lokale supermarked - Stubbs er et godt bud. [caption id="attachment_46482" align="alignright" width="1000"] Pulled Brisket...[/caption] [caption id="attachment_46483" align="alignright" width="1000"] Der skal masser af ost til...[/caption] [caption id="attachment_46485" align="alignright" width="1000"] Brisket on the grill...[/caption] [caption id="attachment_46487" align="alignright" width="1000"] Hvis du havde tømmermænd, så er de godt afhjulpet nu....[/caption] Hvis du skulle undre dig over vinen som du svagt kan tyde i baggrunden er det fra Charles Smith, som jeg havde fornøjelsen af at møde ind person da Kenn Husted havde inviteret ham. Det er nogle frugtbamber hvor sødmen overskygger syren en hel del, men lige netop denne "Boom!" passer faktisk godt til burgerne.      

Tømmermændsmad: “The Poor Mans Wellington”

$
0
0

Bliver du også nogle gange træt af oksemørbrad, parmaskine og svampe indbagt i butterdej som er bedre kendt som "Beef Wellington"? Det gør vi også - derfor giver vi dig nu den ultimative version, som garanti vil få dine venner til at bøje sig i støvet for dig! We give you The Poor Mans Wellington!

Denne ret fungere til tømmermænd og til fest! Hvis du har tømmermænd, så prepper du lige det meste inde drukturen for lige meget hvor meget overskud du tror du har dagen efter, så er det svært at klare denne opgave. Så du laver lidt alt fremtil dejen og dit bacon! [caption id="attachment_45068" align="alignright" width="1000"] Ja vi snød lidt med købe butterdej - det er sgu så svært at lave selv...[/caption] Hvis det er til fest så skal du nok lige jazze det hele lidt op med nogle fine tallerkener, levende lys og noget klassisk musik - ehhhh - nej! Hvis du serverer dette til fest så er det til en grillfest eller til dine homies for det er ikke luksus - det er altså "The Poor Mans Wellington".
4.0 from 1 reviews
Cheddar beef Wellington
Forfatter: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 1000 gram oksekød
  • 1 hakkeløg
  • 1 hakket hvidløg
  • 1 hakker persille bundt persille
  • Salt og friskkværnet peber
  • 20 stykker cheddar i skiver
  • 1 stykke cheddar ca 300 gram
  • 3 pakker bacon
  • 1-2 pakker butterdej
  • Æg til pensling
  • Sesam frø til topping
Tilberedning
  1. Bland kød, løg, hvidløg, persille sammen og giv det en omgang salt og peber.
  2. Form det så det ligner et stykke franskbrød
  3. Stil det på køl i 30 min
  4. Imens steger du dit bacon halvfærdigt - det er faktisk nemmere i ovnen for der skal laves en del.
  5. Find en bageplade og læg butterdejen ud.
  6. Læg nu skiver af cheddar på butterdejen.
  7. Læg nu bacon på.
  8. Så laver du en rende fx ved at bruge en corkprop i dit kød.
  9. Herefter skærer du dit cheddar ud så det kan ligge i renden.
  10. Luk køddet omkring osten og placer den midt på dejen.
  11. Så lukker du det hele sammen og pensler med æg i kanten så det lukker sig under stegning.
  12. Pensel det hele med æg og drys med sesam.
  13. Det skal nu bage i 40 min ved 180 grader.
  [caption id="attachment_45063" align="alignright" width="1000"] Til denne ret kunne jeg passende lige teste nogle Fiskars Knive, som faktisk gør det ret godt...[/caption] Knivene gør det faktisk ret godt, og de er til billige penge - så kigger du efter noget startup sæt, så er Fiskars Norr ikke et dårlig bud. [caption id="attachment_45065" align="alignright" width="1000"] Dit bacon skal have ½ tid så passer det...[/caption] Det eneste som kan være lidt svært er, at de bacon ikke få for meget for så kan det ikke rulles og får det for lidt, så bliver det ikke færdigt. Ellers er det rimelige lige til. [caption id="attachment_45067" align="alignright" width="1000"] Skær det overskydende dej væk så det passer...[/caption] Dobbelt butterdej lyder godt ikke? Det skulle man tro, men det er det ikke, det bliver nemlig ikke bagt igennem og alle andre steder, hvor der kun er ét lag bliver det færdigt bagt - så det bliver noget "dej i dej" hvis du ikke skærer fra... [caption id="attachment_45105" align="alignright" width="1000"] Butterdej, cheddar og bacon...[/caption] [caption id="attachment_45074" align="alignright" width="1000"] Roll em up...[/caption] 1200 gram kød blev det til her, det var passende, men jeg vil sige, at 800 gram til 3 personer faktisk er nok - og ja det var måske en smule overilet at tro, at hver gæst lige nappede 400 gram kød - men det er bare svært at holde igen... [caption id="attachment_45073" align="alignright" width="1000"] Capture This...[/caption] [caption id="attachment_45075" align="alignright" width="1000"] Klar til 180 grader i 40 min...[/caption] [caption id="attachment_45066" align="alignright" width="1000"] Efter 20 min og efter 40 min...[/caption] [caption id="attachment_45078" align="alignright" width="1000"] Ca. 500 gram ost er det her, som brødkniven fra Fiskars klarede helt fint...[/caption] [caption id="attachment_45077" align="alignright" width="1000"] Fantastisk hvis du har tømmermænd...[/caption]   Du kan reelt servere hvad som helt garniture til - twister fries, chili-fries, salt and vinegar fries eller grove fries - det er helt op til dig. Denne sikrer nemlig, at grøntsagerne får sin helt rigtige plads. Velbekomme!  

Gastromands 5 favoritter fra Roomservice

$
0
0

[slider crop="yes" slide1="Enter an Image URL" slide2="Enter an Image URL" slide3="Enter an Image URL"][/slider]

Nogle gange magter vi bare ikke rejse os fra sofaen - navnlig fredag/lørdag og søndag når vi har tømmerbasser - når det (lidt for ofte) sker så ender vi ofte med at gå på Roomservice og bestille mad fra de forskellige restauranter - her i indlægget kan du finde vores favoritter - prisniveau og en lille udfordring til dig...

Lavet i samarbejde med Roomservice

Vaca - Chili Challenge og mexicansk mad lavet fra bunden

"Vaca" betyder "ko" på spansk og er mexicansk inspireret mad af høj kvalitet. De har to steder (Valby og Trianglen ved Østerbro) du kan spise/hente take away eller for det bragt ud via Roomservice. Grunden til det er én af vores favoritter er fordi det er så pokkers simpelt - men samtidig så vildt lækkert. Alt er lavet fra bunden også deres nachos og burittos og det kan smages! Udvalget er stort men bestemt ikke uoverskueligt - vi anbefaler deres taco "Loco Pollo" med sprødt kyllingeskind, syrlig kål, creme fraiche og Vaca BBQ-sauce. Hvis du er mere til buritto så er "Crunchy Cerdo" et godt bud - sprødt flskesvær, salat, tomatsalsa, syrlig kål, chilimayo og hot chilisalsa og så kører vi den med langtidsbraiseret okse men du vælger reelt selv og kan også få kødsauce, kylling, tun eller langtidssteg nakkekam. [caption id="attachment_50599" align="alignright" width="1000"] Taco!!![/caption] Hvis du er hardcore har de jo en "chili-challenge" - det er enkelt - du skal bare bestille deres "Taco Dia De Los Muertos" eller "De dødes dag Taco" som det lidt løst kan oversættes til. Det er 100 % på eget ansvar hvilket de også skriver ret tydeligt! Har jeg smagt - ja sgu da! Flere gange! Er det ond? Yes - den brænder som helvedes flammer og du bemærker det først efter lidt tid - det er voldsomt og godt oppe på Skoville skalaen - hvis du er sart så spring over! Du kan nemt spise to mand for ca. 250 kr. inklusiv drikkevarer, så prisen er bestemt venlig - Keep up the good work Vaca! [caption id="attachment_50602" align="alignright" width="1000"] Godt udvalg fra Vaca...[/caption] [caption id="attachment_50600" align="alignright" width="1000"] Hjemmelavet...[/caption] Prisniveau: $$ - Klik her for at gå til Vaca Take Away på Roomservice

Grillen - God til tømmerbasserne

Grillen er efterhånden ved at være en større kæde, da de eksisterer adskillige steder i Danmark, i København finder du dem på Nørrebro, Vesterbro, Amagerbro og Christianshavn. Forrige år åbnede de i Aarhus, Vejle og Herning, og sidste år endda i Aalborg. De leverer en ret god æder og ligger i vores bog højt på den ellers ret hårde front når vi snakker udbud af burgere. [caption id="attachment_50589" align="alignright" width="1000"] Grillen på Vesterbro...[/caption] Sidste år ramte de en 3. plads i en afstemning af Aalborgs Bedste Burger hvor mere end 4000 stemte. Vores favorit er helt sikkert "Pablo-Burgeren" i brioche-bolle med oksebøf, mayo, salat, ost, syltede rødløg, "fried jalapeños" eller "japapenos poppers" som de kaldes på Grillen. De er lavet som lavet som croquetas med to slags post og sparker virkelig røv og bare giver et ekstra lag til en i forvejen lækker burger! Du kan også "go guilty" og tilføje bacon! Boom! [caption id="attachment_50590" align="alignright" width="1000"] Yes Please...[/caption] [caption id="attachment_50603" align="alignright" width="1000"] Burger med det hele fra Grillen...[/caption] Prisniveau: $$$ - Klik her for at gå til Grillen Take Away på Roomservice

Kiin Kiin - Autentisk thai af højeste kvalitet

Kiin Kiin er måske bedst kendt som værende én af de meget få thai-restauranter udenfor østen med en michelin-stjerne. Derudover er de faktisk også i den "billige" ende. Når vi har tømmermænd er vi som regel ikke til michelin-mad eller restaurantbesøg i det hele taget, så det er absolut oplagt at køre noget take-away. Deres menukort er nemt at overskue og de har noget for en hver smag. [caption id="attachment_50594" align="alignright" width="1000"] Ruller![/caption] Rullerne er sprøde, grisen er velstegt og deres brug af frisk chili, lime og ikke mindst koriander er lige i øjet. Vi bestiller aldrig uden et par "Gau Bau" med sød gris, jordnødder og forårsløg. Ellers er det passende med 3-4 snakcs og en "stor ret" til deling hvis I er to personer - deres gris stegt med rå chili, basilikum og stegte æg er utrolig lækker - imponerende hvordan ægget kan være tilberedt "smilende" når det bliver leveret. [caption id="attachment_50595" align="alignright" width="1000"] Masser af friske krydderurter...[/caption] [caption id="attachment_50601" align="alignright" width="1000"] Så lækker mad fra Kiin Kiin![/caption] Prisniveau: $$$$ - Klik her for at gå til Kiin Kiin To Go på Roomservice.

Itzi Pitzi - Hipt og autentisk pizza-joint i hjertet af Vesterbro

Køen til Vesterbro bedste pizzaria strækker sig ofte langt ned af Sønder Boulevard - heldigvis er de lokale amigos fra Itzi Pitzi hurtig til at svinge pizzaer i bedste italienske stil over disken så du hurtigt får stillet din sult. Bundene er sprøde, fyldet er af bedste kvalitet og smagen er helt i top. Favoritterne er mange - men deres pizza med løg, bacon og æg er awesome - også selv om du ikke har tømmermasser. [caption id="attachment_50592" align="alignright" width="1000"] Nok det bedste pizzaria på Vesterbro...[/caption] Ellers er cherry tomater, rucola, parmesan og olivenolie en klassiker. Itzi Pitzi er nok et af det bedste pizza-joint på Vesterbro og et sted du bør besøge. Er du ikke til pizza så laver de en mean og lækker lasagne som også er helt i top! [caption id="attachment_50591" align="alignright" width="1000"] Favoritten - navnlig hvis du har tømmermænd![/caption] [caption id="attachment_50593" align="alignright" width="1000"] Sprød Pizza...[/caption] Prisniveau: $$$ - Klik her for at gå til Itzi PitziRoomservice.

Smör - Den oversete smørrebrødsperle i KBH

Restaurant Smör ligger ved National Museet og fungerer som deres frokost restaurant. For os er det lidt af en overset frokost restaurant og en overset perle mit i byen. Udvalget er enkelt og du finder ikke mere end 4-5 forskellige stykker men til gengæld er kvaliteten, detaljerne og ikke mindst smagen helt i top. [caption id="attachment_50597" align="alignright" width="1000"] "Den Sorte Enke"[/caption] Er du til modnet sild men en sødmefuld smag kunne "Den Sorte Enke" være lige noget for dig - "sort sild", creme fraiche, agurk, sesam og citrus! Ellers er der naturligvis den traditionelle kartoffelmad - kartoffel, karseemulsion, fyrtårnsost, ristede løg og urter! Prisen ligger på. ca. 100 kr. stk. - men det er også høj kvalitet og de er pengene værd. Hvis du er Gastromand kan du godt ondulere tre stykker - ellers kan to også gøre det - bestiller du fire så behøver du ikke spise imorgen! Godt gået Smör! [caption id="attachment_50598" align="alignright" width="1000"] Smørrebrød fra Smör...[/caption] [caption id="attachment_50596" align="alignright" width="1000"] Tjek lige den første![/caption] Prisniveau: $$$ - Klik her for at gå til SmörRoomserviceHermed vores 5 favoritter fra Roomservice som er værd at kaste et blik på. Vi skylder lige at nævne, at Roomservice har betalt for vores mad men stederne er valgt af os. Lad os endelig høre hvad jeres favoritter når det kommer til take away er? 

BUJA: Bisonburger w. Sugar Coated Bacon & Bourbon Glazed Onions

$
0
0

For ganske nylig skulle jeg imponere en særlig gæst i mit hjem og denne gang var det ikke nok, at skyde det sædvanlige unghanebryst med verdens bedste sauce af - der skulle mere til!  Normalt så er det rimelig nemt at imponere pigerne - du smækker denne ret sammen og rører en beurre blanc og så er alle sgu glade. Men i sidste weekend havde jeg særligt besøg, hvor det ikke helt var nok - der skulle laves noget kreativt og selv om gæsten havde XX kromosom så skulle vi ud i en rigtige "manderet". Jeg er helt med på, at der skal være ligestilling og at I kvinder faktisk udgør en temmelig stor del af vores faste læserskare, så ro på - når jeg skriver "manderet" er det blot så alle er med på, hvad jeg mener.
4.5 from 2 reviews
Bison Burger - Sugar Coated Bacon - Bourbon Glazed Onions...
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
Karamelliseret løg
  • 4 store løg
  • Smør og olie til stegning
  • 1 dl Bourbon - Makers Mark fx
  • Tålmodighed
Sugar Coated Bacon
  • 6 stykker øko bacon
  • 1 tsk brun farin
Chili-Chutney
  • Se opskriften via link længere nede i indlægget.
Bison
  • 600 gram Bison Kød - Jelling Naturkød kan være leverancedygtige
  • Smør og olie til stegning
  • Salt og Peber
Tilbehør
  • Pickles
  • Din favorit ost
  • De bedste Burgerboller du kan bage/opdrive
Tilberedning
Karamelliseret løg
  1. Snit løgene helt fint eller brug et mandolinjern
  2. Varm en pande op og smelt smør og olie
  3. Lad dem simre helt helt svag varm i 20 min.
  4. Skrue derefter godt op og tilsæt bourbon og flamber dem med stil! Pas nu på dig selv!
  5. Tålmodighed
Sugar Coated Bacon
  1. Varm ovnen op til 125 grader
  2. Læg dit bacon ind med bagepapir og drys det brune farin udover
  3. Det skal have ca. 25-30 minutter måske længere afhængig af din ovn
Chili-Chutney
  1. Se opskriften via link længere nede i indlægget.
Bison
  1. Form 2 solide bøffer af 300 gram stykker.
  2. Steg dem på din bedste pande i en blanding af smør og olie.
Tilbehør
  1. Saml burgeren som vist på billedet eller efter eget ønske - det kommer til at smage godt lige med hvad!
[caption id="attachment_40809" align="alignright" width="700"] Nyt gear til at cutte...[/caption] [caption id="attachment_40810" align="alignright" width="700"] Bourbon flamberet løg...[/caption] Om du lige vælger at flambere i bourbon, whisky eller cognac er sådan set rimelig underordnet, men det giver en ret lækker smag til løgene og tilføjer lige et ekstra lag. [caption id="attachment_40811" align="alignright" width="700"] Chutney med kærlighed...[/caption] Inspireret af min absolutte favorit kok Jamie Oliver lavede jeg sidste år en helt genial chili-chutney, som jeg frygtede ville blive alt for stærk, men når den koger sammen bliver den faktisk vildt lækker og god. Du kan se opskriften her. Den blev brugt til at komplimentere det søde/stærke/syrlige i retten. [caption id="attachment_40796" align="alignright" width="700"] A little dryed beef...[/caption] Imens man laver mad kan man jo lige så godt lave noget mere mad. Jelling Naturkød havde lige fremsendt lidt Iberico Beef fra John Stone som er tørret i 24 måneder. Det smager fuldstændig fantastisk! [caption id="attachment_40798" align="alignright" width="700"] Capture this...[/caption] Har du tilfældigvis en Flor De Pingus liggende så kunne det sagtens være et godt bud på en god vin til denne burger og navnlig til Iberico Beef. 2012 burde ikke være moden, men det er den rent faktisk og denne har ligget i vinkøleskab, så den er skam helt reelt. [caption id="attachment_40797" align="alignright" width="700"] Underligt nok virkede den drikkeklar selv om det er 2012...[/caption] [caption id="attachment_40799" align="alignright" width="700"] Sugar coated bacon....[/caption] Du kan kun lige ane det sukker som er brugt på dette bacon, men det giver lige endnu et ekstra lag smag. Hvis du skruer for meget op for ovnen, så vil det brænde på. Det er også muligt at lave på panden, men det er noget nemmere her. [caption id="attachment_40802" align="alignright" width="700"] Ad sugar![/caption] [caption id="attachment_40803" align="alignright" width="700"] 300 grams bøffer ready to go...[/caption] Det bedste ved retten her var naturligvis køddet som var dansk bison også fra Jelling Naturkød og ja, det er ret awesome og noget du virkelig bør overveje hvis du skal lave den ultimative burger! [caption id="attachment_40804" align="alignright" width="700"] Chili-chutney...[/caption] [caption id="attachment_40805" align="alignright" width="700"] A little cheese...[/caption] [caption id="attachment_40806" align="alignright" width="700"] Almost done...[/caption] [caption id="attachment_40807" align="alignright" width="700"] Mæthedsgaranti...[/caption] Vi har lavet mange burgere på Gastromand, men denne er nok den mest kreative og specielle vi har fundet på. Udover The Pepper Jalapenos Burger er dette nok min favorit. Forresten ville den også være ret god til tømmermænd - hvis du magter opgave!  

Man vs. Food: Steak Burger med ribeye, rösti og rigeligt ost

$
0
0

Vi skal videre med vores "Man vs. Food" Hunger Quest! Adam Richman sparker fortsat røv og kører på skærmen konstant når jeg sidder og jammer indlæg eller bare skal fordrive tiden lidt... I dette afsnit besøger Adam Phoenix Arizona hvor han faktisk starter med en ½ meter lang hotdog, som jeg for noget tid siden lavede med stor succes. Det blev til en fantastisk aften, hvor jeg helt alene fortærrede denne enorme hotdog med 400 gram pommes frites til - egentlig og ja hånden på hjertet var det ikke "my finest hour", det blev faktisk lidt for meget af det gode og jeg skammer mig en lille smule... Men det betyder ikke, at vi ikke fortsætter og tager den til næste niveau! [caption id="attachment_36718" align="alignright" width="700"]Reelt er de lige store nok i forhold til den challange Allan skal igennem - men prøv lige at hamre 12 af dem her! Reelt er de lige store nok i forhold til den challange Allan skal igennem - men prøv lige at hamre 12 af dem her![/caption] Adam skal gennem en udfordring hvor han skal spise 12 sliders på 30 minutter med rösti, brisket og store mængder af ost. Desværre klarer Adam det ikke, men det skal ikke forhindre os i at lave et remake. Dog har jeg valgt at erstattet brisket med lidt ribeye-steaks - håber det er okay med jer? [caption id="attachment_36701" align="alignright" width="700"]Klar til rösti... Klar til rösti...[/caption] [caption id="attachment_36702" align="alignright" width="700"]Verdens nemmeste ret... Verdens nemmeste ret...[/caption]Collage 2 [caption id="attachment_36705" align="alignright" width="700"]Fri em up! Fry 'em up![/caption]
4.0 from 2 reviews
Steak Burger
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Røsti
  • 2 store økologiske æg
  • 2 store økologiske kartofler revet
  • 1 stor revet løg
  • 2 spsk mel
  • Salt og peber
  • Masser af vindruekerneolie til stegning
Ribeye
  • 2 Ribeye steaks på ca. 125 gram stk.
  • ½ dl cognac
  • 1 sppsk røget paprika
  • 2 spsk sød paprika
  • 1 dl okse fond - den bedste du kan opdrive
  • 1 dijon sennep
  • 1 dl fløde - yes sir!
  • 1 spsk af din favorit chilisovs
  • Salt og peber
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 spsk smør til stegning
Tilbehør
  • Det bedste burgerboller du kan opdrive
  • 8 stykker ost - gerne med smag og så amerikansk som muligt!
Tilberedning
Røsti
  1. Bland hele molevitten godt sammen - hvis den er for våd, så tilsætter du lidt mere mel.
  2. Varm en pande op og tilsæt en god mængde olie
  3. Læg nogle klatter af kartoffelmassen på og spred det lidt ud således størrelsen passer med en burgerbolle.
  4. Steg dem sprøde på begge sider og læg dem til side.
Ribeye
  1. Skær kødet i mundrette bidder.
  2. Ved det sammen med paprika og tilsæt salt/peber.
  3. Varm smør og olie godt op - der skal fut under!
  4. Svits køddet hurtigt af i ca. 1 minut - det skal ikke have for længe.
  5. Flamer det med cognac - husk nu at passe på og sluk emhætten!
  6. Tag køddet af pande og kog den af med fond - tilsæt sennep og fløde og kog den ind.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Læg køddet tilbage på panden og gør en ny pande klar.
  9. Fordel køddet så der er 4 bunker - læg dem på den nye pande og tilsæt 2 skiver ost på hver bunke.
[caption id="attachment_36706" align="alignright" width="700"]Et par gode stykker kød! Et par gode stykker kød![/caption] Collage 1 [caption id="attachment_36710" align="alignright" width="700"]Burn! Burn![/caption] Reelt bruger de "American Jack Cheese" og lige umiddelbart findes det ikke i Danmark. Derfor finder du din favorit ost - men en cheddar eller hvis du kan opdrive Arla Unikas bud på en Havarti så går du ikke helt galt i byen! [caption id="attachment_36712" align="alignright" width="700"]Melt the chesse! Melt the chesse![/caption] [caption id="attachment_36711" align="alignright" width="700"]A little butter makes it all better... A little butter makes it all better...[/caption] Inden vi lige slutter af, så kan jeg sige, at denne burger understreger pointen med "Less is More" - og ja - granted - nogle gange så skal der bare være lidt af det hele i en burger som fx The Crisket Burger - men andre gange som denne, så skal det bare være enkelt. Der er ingen tvivl om, at denne ligger på en klar Top 3 over de bedste hjemmelavede burgere jeg nogensinde har lavet - og det skyldes egentlig bare, at sammensætningen af røsti, steak med sovs og ost er himmelsk! [caption id="attachment_36714" align="alignright" width="700"]Denne burger kan du faktisk ikke få for meget ost i! Denne burger kan du faktisk ikke få for meget ost i![/caption] [caption id="attachment_36715" align="alignright" width="700"]Husk Frites! Husk Frites![/caption] [caption id="attachment_36716" align="alignright" width="700"]Dette er på TOP 3 over mine bedste burgere... Dette er på TOP 3 over mine bedste burgere...[/caption] [caption id="attachment_36717" align="alignright" width="700"]Priceless! Priceless![/caption] Jeg troede naturligvis, at to var i underkanten for en mand som mig - men det mætter ustyrligt meget, så hvis du går efter at kværne to, så skal du klare det inden for de ca. 15-20 minutter det tager før maven sender signaler til hjernen om, at du er mæt (hehe). Ellers så vil jeg mene, at en enkelt og en omgang pommes on the side kan mætte de fleste!   #TGIF og god fornøjelse!   

Nytårskur: Vildsvin-burger med grønkålsslaw

$
0
0

[tabs tab1="Tab 1 Title" tab2="Tab 2 Title" tab3="Tab 3 Title"] [tab]Tab 1 Content[/tab] [tab]Tab 2 Content[/tab] [tab]Tab 3 Content[/tab] [/tabs]

Det er vinter, det er kold, det er den bedste undskyldning for at gå all-in på de gode vildtretter, som mange har det med at glemme. Selv om vi ikke (officielt) har vilde vildsvin i Danmark, så er det ikke en spise du bør snyde dig selv for!

De seneste år er der begyndt at indvandre vildsvin i Sønderjylland og de har spredt sig rundt omkring i Jylland. Det er ikke sådan, at Danmark officielt har vilde vildsvin endnu men alligevel er der faktisk jagttid på dem. Om du er ivrig jæger eller ej, så er vildsvin en dejlig spise og når Asterix og Obelix nu elsker dem så højt, så må der jo være noget om snakken... [caption id="attachment_40862" align="alignright" width="700"] Klar til 12 timer i ovnen...[/caption] Jeg fik ideen til at lave noget vildsvin efter jeg havde lavet studs i forbindelse med et indlæg om Sideways, hvor Kalu havde været så flinke at fremsende lidt kød. Efterfølgende tænkte jeg, at det kunne være spændende at lave noget mere vildt, så derfor fik jeg også vildsvin i forskellige udskæringer tilsendt - hakket, filet og et godt stykke bov som er brugt her.
Svin på den "Vilde" måde: Vildsvine Burger med Coleslaw
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Vildsvin
  • 1,5 Vildsvine bov, kan købes hos Kalu
  • 1 omgang pulledpork rub se linket længere nede
  • 1 omgang tålmodighed
Råsyltet agurk
  • 1 agurk
  • Et lille bund dild eller lignende jeg brugte faktisk citronmelisse
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. hele peber korn
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
Colwslaw
  • 1 pose grøntkål - tror måske det er 1 kilo - men det fylder intet når det bliver rykket af
  • 4-6 gulerødder
Coleslaw Marinade
  • 2 spsk. sød sennep - alternativt dijonsennep blandet med lidt honning eller sukker
  • 1 dl æblecidereddike - andre eddiker kan naturligvis bruges
  • 2 tsk salt - du kan med fordel bruge urte- eller sellerisalt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. Stødt spidskommen
  • friskkværnet peber
Coleslaw dressing
  • 2 dl creme fraiche - jeg brugte 18%
  • 2½ dl hjemmelavet mayonaise - alternativt Hellmann’s
  • salt og peber
  • 2-3 tsk. sukker
Tilbehør
  • 1 æble skåret i tynde skiver
Tilberedning
Vildsvin
  1. Rub svinet gundigt og film det hårdt! Bum!
  2. Smid det på køl i 24 timer
  3. Tænd ovnen på 110 grader og sæt en bradepande med vand neden under.
  4. Sæt svinet ind og lad det hygge sig i 12 timer
Råsyltet agurk
  1. Skær agurken i tynde skiver på et mandolinjern og tilsæt alt andet i et glas som kan lukkes lufttæt, pluk krydderurten, så frigiver du mere smag.
  2. Smid det hele på køl et par timer, så det når at trække smag.
Coleslaw
  1. Snit grønkålen fint
  2. Riv gulerødder på et rivejern
  3. Bland kål og gulerod sammen.
  4. Rør marinaden sammen
  5. Bland kål og gulerødder i marinaden – vi brugte en stor plastikpose
  6. Lad det trække i ca. 60 min. I køleskabet
  7. Rør coleslaw-dressingen af ingredienserne – smagen skal naturligvis være let sødlig
  8. Hæld marinaden fra kålblandingen
  9. Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.
[caption id="attachment_40859" align="alignright" width="700"] Masser af rub...[/caption] Mit bedste bud er, at du sikker meget nemt kan røre en mayo selv ikke? Ellers er opskriften her - det er virkelig nemt og blære faktorren er ret høj! Det eneste som en sjælden gang går galt er faktisk når temperaturen på æggene og olie er for forskellig - så lad det ligge en time udenfor køleskabet, så er du næsten 100 % sikker. [caption id="attachment_40860" align="alignright" width="700"] Coleslaw the nordic way...[/caption] Meyer laver nogle ret lækre burgerboller og hvis du er lidt doven eller bare som mig ikke altid synes det er det fedeste i verden at bage, så er det en ret god løsning. [caption id="attachment_40855" align="alignright" width="700"] Meyers Burgerboller - ja jeg var lidt doven den dag...[/caption] [caption id="attachment_40861" align="alignright" width="700"] En af aftenens vine...[/caption] Hele denne ide med at lave vildtretter stammer jo faktisk fra en sending "Jagtvin" fra Supervin i Nordjylland, hvor deres gode forhandler har fundet nogle spændende bud på vin der gør sig god til vildt. Normalt så bryder jeg mig ikke om at bruge udtrykke "God til Prisen", da jeg synes det er for slidt og for nemt et lable af sætte på en vin, men for pokker i dette tilfælde gør jeg en undtagelse. Denne Brunello gør det godt og navnlig hvis du er til en vin med syre. Reelt ville den også kunne bruges til julemaden, men det er jo slut nu. Udover syren har den også fedme og flot balance. God duft af mørke bær og skovbund. Den har en tørhed, som for mig gør at den ikke bliver for voldsom når man drikker den. Videre giver den godt modspil til den fede vildsvine burger, og når den så koster 139,95 ved køb af 6 stk., så må man tage hatten af. [caption id="attachment_40854" align="alignright" width="700"] Efter ca. 10 timer...[/caption] [caption id="attachment_40856" align="alignright" width="700"] Skær dem ultra tyndt...[/caption] Hvis du ikke er jæger eller gerne vil have nogle mere eksotiske udskæringer som fx Zebra, så kan jeg virkelig varmt anbefale Kalu som leverandør - de holder til i Kødbyen på Vesterbro og leverer nogle virkelig gode udskæringer - denne er ingen undtagelse. [caption id="attachment_40863" align="alignright" width="700"] Den her kan vist godt tåle at blive vist igen - awesome Barolo![/caption] [caption id="attachment_40857" align="alignright" width="700"] Ready to Rock![/caption] Så er der vist bare tilbage at sige - holy fuck - og ja jeg bander altså lidt i de her indlæg - det er en del af friheden ved at være blogger - vi kan sige tingene ligeud og lidt bandeord fremmer altså forståelsen! Så holy fuck burgeren sparker røv! Vildsvinet er smagsfuldt og intenst, som du kender fra vildt og kombineret med grønkål og en fed mayo, så er det bare heaven!

Efterårs-vildt: Carpaccio af buk med bøgehatte, maltjord og Frederiksdal kirsebærglace

$
0
0

Hvordan reagerer Webmasteren når man ringer og siger man har en flaske Palmer fra 1989 som trænger til at blive drukket? Han sørger naturligvis for at diske op med noget mad, som passer både til vin og årstiden... Det er efterår og jagtsæsonen er på sit højeste. Lige nu må du sådan set åbne ild mod hvad som helst - inden for jagtloven that is... Mange går på skovjagt, hvor der er fasaner, snepper og hvis man er heldig en buk, altså råvildt. Andre er mere til at det rusker, blæser og river i ens hud og foretrækker jagt tæt på havet hvor ænder og gæs ofte trækker. For et par uger siden havde jeg fornøjelsen af det sidste. Desværre var der ikke held og mulighed for at lægge ild ud, så min Browning måtte stilles pænt på plads igen. Nå, hvis du ikke går på jagt, så er der altså rig mulighed for at købe noget lækkert vildt lige nu i. Til denne ret skal du bruge en mørbrad fra et rådyr eller en kronhjort, som kan være en lidt dyr affære, men det smager tilgengæld fremragende. [caption id="attachment_35521" align="alignright" width="600"]Lidt maltjord! Lidt maltjord![/caption]
5.0 from 1 reviews
Vildt: Buk, Bøgehatte, Kirsebærglace
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Mørbrad
  • 300 gram afpudset vildt mørbrad/filet
  • Salt/peber
  • Revet citronskal
Bøgehatte
  • 150 gram bøgehatte
  • 2 dl Hvidvins eddike
  • 2 dl vand
  • 10 koriander frø
  • 10 peberkorn
  • Sukker
  • Salt/peber
Kirsebær-glace
  • 2 dl Kirsebær vin fra Frederiksdal - gerne deres reserve
Maltjord
  • 75 g hasselnødder
  • 75 g hvedemel
  • 50 g brændt maltmel (fås på nettet)
  • 15 g sukker
  • 2 spsk øl
  • 20 g smør
Tilberedning
Mørbrad
  1. Giv mørbraden en omgang salt, peber, citronskal og rul den stramt sammen i film og smid en på køl i 30 minutter.
  2. Varm en pande godt op med olie og smør og steg mørbraden i max 30 sekunder på hver side.
  3. Stil den til side og lad den køle af, rul den så i film igen og smid den i fryseren i 20 minutter.
  4. Tag den ud og skær den i så tynde skiver som muligt.
Bøgehatte
  1. Alle ingredienser pånær bøgehattene koges op, køles af og hældes over bøgehattene hvor de ska l trække på køl i mindst 2 timer.
Kirsebær-glace
  1. Du skal begå helligbrøde her! Kog vinen ind til sirups-stadie, hvilket burde tage ca. 10 minutter.
Maltjord
  1. Hasselnødderne blendes til mel og resten af ingredienserne tilføjes. Spred det hele ud på en bageplade og give det ca. 50 minutter ved 125 grader.
  2. Så skal det køles og blendes igen og nu burde det faktisk ligne jord!
  Sommerbuk (1) [caption id="attachment_35515" align="alignright" width="600"]Roll em up! Roll em up![/caption] [caption id="attachment_35513" align="alignright" width="600"]Klar til servering! Klar til servering![/caption]Frederiksdals Kirsebær er som skabt til den slags retter. Du må meget gerne sidde med en lille nationalfølelse når du drikker den - det er nemlig pære-dansk! Hvis du nu ikke kan skaffe vildtkød, så fortvivl ikke, man kan sagtens bruge et godt stykke oksemørbrad. Går du selv på jagt og hvad er dit favorit stykke vildt? 

VIN UDEN PIS: Så bliver det ikke vildere!

$
0
0

Det er ikke skudår, men jagtsæsonen er i gang. Det betyder, at du skal tage dine tweedknickers på, og gå ud at nyde naturen. Hvis du hverken ser eller rammer noget, må du forbi fiskemanden på vej hjem, og se om han ikke ligger inde med en gråand eller to. Men vin skal der til, og her på kanalen vrimler det med gode råd til hvilke dråber, der skal tage den ramme smag af bismuth-hagl, n’est ce pas? Hjortevildtet skal have dine bedste og kraftigste dråber. Moden barolo, det bedste fra Nordrhone eller spanske kraftkarle fra Priorat og Ribeira del Duero. Hvis råbukken sneg sig udenom, og du kom hjem med en hare, har den godt af lidt sødme. Her kan du prøve med en amerikansk cab eller en god neuf. Så er der alt det flyvende. Ænder og gæs kan også godt tåle lidt vinøs smæk, her dur det meste fra Rhônedalen, men en argentinsk malbec eller zin fra Californien kan også være med. Hønsefuglene(fasan og agerhøne) samt skovsneppe og bekkasin kræver mere elegance end styrke. Her er pinot noir din allerbedste ven, især hvis du skulle finde på at servere pipfuglene med fx svampe og kål. Som tilfældigvis klæder hønsevildt ret godt. God bourgogne går men aldrig fejl af, men en tysk spätburgunder, som den jeg tester om lidt må også godt være med i legen. Som i så mange andre gastronomiske sammenhænge, er det tilbehøret, der i høj grad sætter dagsordenen for vinen. Bruger du sødme, som også klæder vildt, i form af fx syltede bær, må vinen ikke være for tør og tannisk, så clasher det i munden. Så gem dine gamle bordeauxvine til en anden gang og undlad at servere dem til dine ellers fine bbq-marinerede vildsvinespareribs. Hele 11 vine ligger på dagens parade, og lad os finde ud af i hvilken vildt-kontekst vi skal placere dem. Shall we? [divider] Vin til Vildt [/divider]

Pierre Amadieu Côtes du Rhône Roulepierre 2015

Pris: 79,95 v. 6(normalpris 89,95)Forhandler:Erik Sørensen Vin Rhônedalen laver gode vildtvine. Denne har fint parfumeret næse af søde bær. Juicy mund, med tørre tanniner til sidst. Helt fin rhônevin til fx ænder og gæs. [rating stars="4" product="Pierre Amadieu Côtes du Rhône Roulepierre 2015"]

Arcane XV Le Diable 2015

Pris: 135,- v. 6 stk.(normalpris 249,-)Forhandler:Supervin Vi er stadig i Rhône, nær Vinsobres. 100% mourvedre, der normalt selv har lidt vildtlugt over sig. Her får du i stedet ret sød og koncentreret næse. Blød, behagelig mund suppleret af dejligt kradse tanniner. God vin til hjortevildt og selvom normalprisen er ligeså meget i skoven som vildtet, er den helt fin til tilbudsprisen. [rating stars="4" product="Arcane XV Le Diable 2015"]

Massimo Rivetti Barbera d'Alba 2015

Pris: 89,95 v. 6(normalpris 119,95)Forhandler:Jysk Vin Lidt uren og reduktiv næse. Saftig, syrerig og lidt vandet mund. Bedre til pasta end til vildt, men så laver du bare en omgang "Ragu di cinghiale con le parpadelle", ikke sandt? [rating stars="3" product="Massimo Rivetti Barbera d'Alba 2015"]

Matetic EQ Syrah 2012 "BEDST I TEST"

Pris: 179,95 v. 2 (normalpris 219,95)Forhandler:Erik Sørensen Vin Smuk næse af hyldebær, urter og tjære. Smuk, cremet mund med blidt tanninbid og krydret finish med et lille bittert bid, som når svigermor leverer en velformuleret stikpille på vej ud af døren. Gå ud og skyd en hare og servér den her til. For svigermor. [rating stars="5" product="Matetic EQ Syrah 2012"]

Domaine La Colliere Esprit D'argiles 2014

Pris: 129,- v. 6(normalpris 145)Forhandler:Jysk Vin Dufter af "Kongen af Danmark" og råt kød. Megaspændstig mund med god syre og frække tanniner. Herlig saftig vin til de gråænder, du langt om længe fik ram på. [rating stars="4" product="Domaine La Colliere Esprit D'argiles 2014"]

Volver 2014

Pris: 99,- v. 6(normalpris 129,95) Forhandler:Andrup Vin Ren tempranillo fra La Mancha. Næsen er urtet, mørk og spændende. Munden er kraftig og intens. Veltillavet, tung vin i populær stil, så du kan godt invitere dyrekøllen på latino-date. Alle bliver glade. [rating stars="4" product="Volver 2014"]

Can Blau 2014

Pris: 119,-(normalpris 149,95)Forhandler:Andrup Vin Den kræver sgu noget luft, vinen fra Montsant, ellers hørmer den lidt. Munden hænger nogenlunde sammen i en populistisk og fadpræget stil. Men den er for dyr, også til tilbudsprisen. [rating stars="2" product="Can Blau 2014"]

Maris 2016

Pris: 95,20 v. 3 (normalpris 119,-)Forhandler:Propperiet Øko-bandit fra Minervois på syrah og grenache. Næsen gør ikke meget væsen af sig. Munden er frisk og spændstig med godt tannisk bid til sidst. Hvem sagde farseret gås? Hold den sval, den klasker sammen med varme. [rating stars="4" product="Maris 2016"]

Burggarten Spätburgunder Sonnenberg 2014

Pris: 299,- v. 3 (normalpris 379)Forhandler:Propperiet Ahr, der! Det' en tysker. Men hvis du ikke er Kvik, så gå bare ombord. Skøn næse af jordbærsylt, som afslører at vi er Tyskland, mere end i La France. Munden har intens, vibrerende syre og smager tæskegodt. Fasaner, agerhøns og snepper, kom bare an. [rating stars="5" product="Burggarten Spätburgunder Sonnenberg 2014"]

Clos St. Antonin 2015

Pris: 105,- v. 6(normalpris 119,-)Forhandler:Jysk Vin You can Rhône, but you can't hide. Klassisk bolschesød grenachenæse suppleret med garrique og røg. Kraftig, men saftig og balanceret mund med lang, tung og krydret finale. Kør bare til både, gæs, ænder og hårvildt. [rating stars="4" product="Clos St. Antonin 2015"]

Calmel & Joseph Vieux Carignan 2015 "BEDST TIL PRISEN"

Pris: 79,- v. 6(normalpris 119,95)Forhandler:Andrup Vin Stram og lukket næse, så giv gerne luft. Munden også lidt stram og utilnærmelig, men det er vi jo nogle, der kan lide. Nydelig vin med lidt lakridsede tone, der vil gøre det godt til både vildsvin, hjort og hare. [rating stars="4" product="Calmel&Joseph Vieux Carignan 2015"]
Skal der snart vildt på bordet og hvad skal der drikkes til?

Vintermad – Vildtragout af råvildt

$
0
0

Det er nogle herlige ting ved de kolde efterårsmåneder og ja, du gættede det – mad! I denne tid er der ingen grund til at lynstege eller råmarinere, nej her handler det om langtidsstegning og simremad. For ikke så længe ... Læs mere

Vin & Vildt: Hareragout

$
0
0

Det er mørkt. Det er koldt. Det er jagtsæson! Så længe vi vågner op til mørke og så længe det er jagttid, skal der kraftige vildtretter på middagsbordet - det er sgu rigtig gastromand-mad! Haren er en dejlig spise, som ikke er så udbredt i Danmark, som man kan kunne ønske sig. At der ikke har været jagttid på den lille fyr i Nordjylland de sidste par år har bestemt ikke gjort det bedre. Men selv om, at du ikke må jage den alle steder, så er det jo muligt at købe dansk hare. Kalu, som tidligere har leveret kød til vores indlæg Food On Film hvor den stod på struds og bl.a. fasan som blev til en ret lækker vildtret, er også leveringsdygtige i dansk hare.
5.0 from 3 reviews
Harreragout
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 1 ung hare
  • 50 g smør
  • 3 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 2 stengler blegselleri
  • 2 spsk mel
  • 6 dl bouillon
  • ½ flaske rødvin
  • 1 krydderbuket af timian, persille og laurbærblad
  • 250 gram champignon
  • 250 gram kastanier
  • 250 gram bacon i tern
Kartoffelmos
  • Se link i opskriften
Tilberedning
  1. Rens haren omhyggeligt - også selv om, at det er hårdt!
  2. Del haren i passende stykker.
  3. Varm en tykbundet gryde godt op og svits stykkerne i olie og smør.
  4. Tag haren op og læg til side.
  5. Hak løg, gulerødder, hvidløg, blegselleri og svits det i samme gryde.
  6. Drys melet over og rør til det er opsuget.
  7. Tilsæt krydderbuketten.
  8. Tilsæt bouillon og rødvin og læg kødet tilbage i gryden, hvor det står i 1½ times tid indtil det er mørt.
  9. Herefter sier du alle grøntager fra og reducerer væsken indtil der er ca. 3-4 dl tilbage.
  10. Skær et "kryds" i kastanierne og bag kastanierne i ovnen eller på en grill i staniol i 15 minutter Pil dem ud af skallen.
  11. Svits dit bacon på en pande til det har smidt masser af fedt og er gyldent.
  12. Imens renser du dine champignons.
  13. Svits nu champignon i smør det overskydende fedt.
  14. Tilsæt champignon i retten og lav kartoffelmosen.
  15. Server det i en dyb skål eller tallerken og put bacon og kastanier ovenpå.
Kartoffelmos
  1. Se link i opskriften
[caption id="attachment_40880" align="alignright" width="700"] There Will Be Blood![/caption] [caption id="attachment_40866" align="alignright" width="700"] Arvestykke...[/caption] [caption id="attachment_40867" align="alignright" width="700"] Så er den parteret...[/caption]   [caption id="attachment_40879" align="alignright" width="700"] Masser af grønt og krydderier...[/caption] [caption id="attachment_40878" align="alignright" width="700"] Tørsaltet bacon...[/caption] Når du skal købe bacon, så køb en god tørsaltet en af slagsen - det betaler sig i sidste ende og smager bare langt bedre! Du kan sagtens lade sværen sidde når du steger det, det bliver lækkert sprødt. [caption id="attachment_40869" align="alignright" width="700"] Altid champs![/caption] [caption id="attachment_40877" align="alignright" width="700"] Mere bacon...[/caption] [caption id="attachment_40868" align="alignright" width="700"] En tur på grillen i 1 times tid...[/caption] Kartoffelmos er næsten et kapitel for sig, for selv om det lyder utrolig nemt, så kan det godt gå galt. Det første du lige huske er, at vandet ikke skal saltes, det binder nemlig stivelsen og det vil vi gerne undgå. Det næste er, at du ikke skal bruge en pisker for så bliver luften banket ud af mosen og vi vil gerne undgå en tung mos - også selv om mos i det hele taget sjældent er let! Her kan du kan se opskriften om "Bankekød med Mos" til inspiration. [caption id="attachment_40870" align="alignright" width="700"] Lidt "Jagtvin" fra Supervin gør bestemt ikke retten værre...[/caption]

Jagtvin

Gennem de sidste måneder hvor der har været koldt, blæsende og rigtig efterårs/vintervejr har jeg brugt en del "Jagtvin" som er fremsendt af Supervin i Nordjylland. Som jeg tidligere har været inde på var jeg skeptisk, mest fordi der var meget italiensk imellem - dog må jeg sige min frygt blev gjort til skamme endnu engang! Lu'Li Appassimento er lavet på den gode gamle Primotivo-drue (drikker du udelukkende oversøisk vin, kender du den måske som Zinfandel) som bliver enormt intense når de kommer fra Puglia. Der er masser af rosin, blomme men også peber i duften. Der er ikke en fejl, at der er så mange billeder af bacon...Just saying! [caption id="attachment_40872" align="alignright" width="700"] Indkogt fond...[/caption]     Du kan sikkert nemt sætte dig ind i hvor dejlig sådan en ret kan være på en kold, våd og blæsende aften? Så hvis der skal ses bare lidt positivt på vores årstid og mørke periode, som heldigvis pt. går den rigtige retning, så er simremad helt sikkert vejen frem!
Viewing all 1822 articles
Browse latest View live